Henkilökunta kertoo

Monet MEREOn työntekijöistä ovat olleet mukana toiminnassa jo yli kymmenen vuotta. Ihana Heidi jakaa muistojaan 30-vuotiaasta MEREOsta!

 

Tutustu mereolaiseen


Kuka olet?

Olen Heidi Höylänen.

Milloin olet tullut MEREOon?

Ensimmäistä kertaa opiskelijana työssäoppimisjaksolle vuonna 2007 ja vakituiseksi työntekijäksi vuonna 2009.

Mitä teet MEREOlla?

Tällä hetkellä olen lähihoitajana ikääntyneiden dementiaryhmäkoti Kanelissa. Teen yöhoitajan töitä, muuta välillä myös päivävuoroja. Vuosien saatossa olen ollut myös ryhmäkoti Omenassa ja kotihoidossa töissä. 

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni ovat asukkaat, todella monipuolinen työ ja ihanat työkaverit. Työ on muuttunut enemmän hoidollisemmaksi vuosien varrella. Asukkaiksi tulee huonompikuntoisia vanhuksia kuin 10 vuotta sitten. Työ oli ennen paljon ohjauksellisempaa ja aikaa jäi enemmän asukkaiden kanssa yhdessä oloon.  Meillä on hyvä keskusteleva työyhteisö ja jaksamme tsempata toisiamme, vaikka välillä on kiire.

 

Hienoa on myös monet onnistumisen tunteet arjen työssä. Esimerkiksi aran tai ahdistuneen asukkaan luottamuksen voittaminen. Tässä työssä asukkaiden kanssa oleva vuorovaikutus on tärkeää. Kiireessäkin kiireetön olemus, empaattinen läsnäolo, kosketus ja vaikka sängynreunalle istahtaminen ja asukkaan kanssa jutusteltu ovat merkityksellisiä asioita. Jokainen ihminen haluaa kokea itsensä tärkeäksi ja kuuluksi, vaikka ei enää muistaisi sanoja, aikaa tai paikkaa.

 

Asukkaiden kanssa touhuaminen ja kaikenlainen viriketoiminta ovat sydäntäni lähellä. Pidän vuoroviikoin asukkaiden toiveiden pohjalta jotain extravirikettä. Saunominen, leipominen, päivätanssit tai vaikka kukkien istuttaminen. Voi sitä iloa ja riemua!

 

Vaikka välillä on raskasta, niin koen tekeväni työtä, jolla on oikeasti merkitystä. Työ antaa vähintään yhtä paljon kuin se ottaa. <3

Mikä on paras muistosi Mereosta?

Muistoja on paljon vuosien varrelta. Tänä kesänä teimme Kanelin asukkaiden kanssa reissun Matinkylän rantaan.  Tai se, kun ryhmäkoti Omenassa työskennellessä asukkaat ja hoitajat olivat yhdessä suunnitelleet esityksen omaisteniltaan kevätjuhlatyyliin. Hienoja, yhteisiä hetkiä ovat olleet myös yhteiset puuro- ja pihajuhlat koko palvelutalon asukkaiden ja hoitajien kesken. 

 

Parhaita muistoja ovat myös työyhteisön kesken jaetut ilot, surut ja pulmatilanteet. Monista pulmatilanteista ja kiireestä olemme selvinneet yhteisen luottamuksen ja mainioin huumorin avulla. 

 

Tänä keväänä henkilökohtainen palkitseminen viriketoiminnan kehittämisestä ja työyhteisö asiassa oli todella huikaisevaa. Kiitos! :)

Terveisiä?

Kaikki työkaverit ja muut mereolaiset, ootte mahtityyppejä!  MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry
Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki