MEREOn kesä on ollut täynnä aurinkoa

Ryhmäkoti Kamppi2:n asukkaat kävivät Suomenlinnassa retkellä.MEREOn kesään on kuulunut paljon ulkoilua sekä auringosta ja lämmöstä nauttimista. Terassit ja parvekkeet ovat olleet kovassa käytössä kesän helteillä.
Koronatilanne helpotti alkukesästä sen verran, että olemme päässeet tekemään kesäretkiä asukkaiden toiveiden mukaan esimerkiksi kesäkahviloihin, toreille ja luontopoluille. Osa asukkaista on käynyt myös huvittelemassa Linnanmäellä ja ihastelemassa Suomenlinnaa. 

MEREO Herttoniemen asukkaita kävelyllä lähiluonnossa.Ryhmäkoti Omenan porukka kävi kesäkahvilassa retkellä ja apuna mukana oli kesänuori Lara.


Alkukesästä yksiköissä juhlittiin kesän avajaisia grillauksen ja vohvelikestien merkeissä. Lisäksi kesäkuussa Helsingin ja Espoon yksiköt pääsivät syventymään 
luontolähtöiseen viriketoimintaan luonto-ohjaajaharjoittelija Annen avustuksella. 

Monissa MEREOn ryhmäkodeissa oli kesän aikana nuoria kesätöissä. Kesänuoret toimivat apukäsinä retkillä, ulkoilivat asukkaiden kanssa ja auttoivat viriketoiminnan järjestämisessä. Heistä oli iso apu ja ilo ryhmäkodeissa!

MEREO Myyrmäen nuorten kesätunnelmia torilta ja terassilta.Viriketoiminta on jatkunut entiseen malliin läpi kesän, koostuen muun muassa musiikki- ja taidehetkistä, leipomisesta, peleistä, lukuhetkistä ja jumppatuokioista.

Ryhmäkoti Kamppi3:n porukka herkutteli muurinpohjaletuilla kesällä.MEREO Martinlaakson nuoria kesäpuuhissa.Hellettä vastaan on myös taisteltu juomalla tarpeeksi, etsimällä varjoisia paikkoja lepoa varten ja tietysti syömällä jäätelöä. Matinkylän Kanelissa järjestettiin jopa mehu- ja pirtelöbaari pitämään pahimman kuumuuden loitolla. 

Ryhmäkoti Kanelin mehu- ja pirtelöbaari toi helpotusta helteeseen!Monissa ryhmäkodeissa kesää on piristänyt omien istutusten hoitaminen ja niiden kasvun seuraaminen. Satoa onkin päästy jo maistelemaan ja mikä sen parempaa, kuin itse kasvatetut marjat ja vihannekset!

MEREO Lauttasaaren itsekasvatettuja herneitä ja mansikoita maistelemassa.
Onneksi elokuu on vasta alussa ja vielä saadaan nauttia kesäpäivistä ennen syksyn hämäriä iltoja!MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry
Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki