Maailman autismitietoisuuden päivä 2.4.2021

Perjantaina 2.4.2021 vietetään maailman autismitietoisuuden päivää. Päivän tarkoituksena on korostaa tarvetta parantaa autisminkirjon lasten ja aikuisten elämänlaatua sekä tukea heidän toimimistaan tasa-arvoisesti yhteiskunnassa ja nauttia turvallisesta ja hyvästä elämästä. (YK.)

MEREO Martinlaakson ja Myyrmäen yksiköissä on nuoria autistisia henkilöitä. He käyvät päivä- ja työtoiminnoissa arkisin.  Ryhmäkodeissa pyritään järjestämään nuorille aivan tavallista arkea, sen iloineen ja vastuineen esimerkiksi kotitöiden osalta. Vauhtia ei päivistä puutu.

 

 

Autismi näkyy mm. aisti yli- ja aliherkkyyksinä, joita arjessa otetaan huomioon eri tavoin. Kommunikoinnin mahdollistaminen esimerkiksi kuvin on jokaisen perusoikeus. Kun nuoret saavat mahdollisuuden tulla kuuluksi ja ymmärretyksi, myös haastavat tilanteet ja väärinymmärrykset vähenevät. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivät eivät ole koskaan samanlaisia. Välillä musat on kaakossa tai pöydät notkuu herkuista tai hiljennymme hiljaisen musiikin tai leipomisen avulla. Asukkaat tekevät valintoja ja toiveita seuraavalle viikolle asukaspalaverissa.

 

Nyt yksiköissä odotetaan isosti pääsiäistä ja suklaamunia!



MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry
Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki