Poikkeusajan terveisiä Etsivän vanhustyön asiakkailta

Kevään koronapandemia on laittanut Etsivän vanhustyöntyön hankkeen toimintatavat uusiksi, mutta onneksi asiakkaisiin on voitu olla yhteydellä puhelimitse. Miten pandemia on sitten näkynyt meidän asiakkaittemme elämässä? Kolme asiakasta jakaa meille poikkeusajan kuulumisia!

 

 

Poikkeusajan terveisiä, osa 1.

 

"Tämä korona ei ole minun elämänrytmiin vaikuttanut. Silloin kun tarvitsee, käyn kaupassa, joka päivä ulkoilen. Kevät on ihanaa aikaa: kukkien väriloistoa, vihreät lehdet puissa ja lintujen viserrys. Parasta sielun ja mielen lääkettä.

Liikunta tekee lihaksille hyvää. Luen paljon raamattua, psalmi 91 on turvaa ja voimaa antanut jokaiseen päivään. Kuuntelen paljon radiota, se on hyvä kaveri, pysyy ajan tasalla maailman tapahtumista. Kuuntelen musiikkia ja puhelevyjä.

Päivittäin olen yhteydessä toisiin ihmisiin, saa keskustella, on hyvä vaihtaa kuulumisia. Ei minua ole ahdistanut, aika on mennyt nopeasti. Olen innostunut tekemään ruokaa. Se tuo tosi maukasta vaihtelua päivään. Olen kehittänyt uutta, terveellistä ruokavaliota ja tunnen voivani paremmin.

Uskon, tämä on pian ohi. Nautitaan kesästä ja valosta.

Terveisin 70+ Munkka"

 

 

Poikkeusajan terveisiä, osa 2.


”Ei minun elämä ole paljoa muuttunut. Täällä kotona olen itsekseni niin kuin ennenkin. Tuntuu, että Helsingin-Sanomissa olisi nykyään enemmän luettavaa. Tai sitten olen vain kiinnostunut enemmän uutisista. Olisi kiva taas ajella taksilla ja hoidella asioita itse. Koskohan sitä uskaltaisi mennä kampaajalle? Tukka pitäisi leikata ennen kuin tulee koronan toinen aalto. Kyllä korona on koko ajan ajatuksissa, mutta siihen alkaa jo tottumaan. Ihmisen perusmieliala vaikuttaa siihen, miten asiat ottaa. Aktiivinen ihminen ei varmaan murehdi niin paljon.

Terveisin nainen +80v.”

 

 

Poikkeusajan terveiset, osa 3.


”Ei minulla tänne mitään erikoista kuulu. Päivät menevät kotona yksin ollessa. Kaipaan isoihin kauppoihin. Ärsyttää, että olen jumissa, enkä voi tehdä hankintoja kotiin. En ole kuitenkaan kokenut kotona olemista ahdistavaksi. Olen tyytyväinen, kun saan olla rauhassa. Ystävän kanssa juteltiin, että hän myös nauttii, kun kotona voi olla justiinsa niin kuin haluaa. Olen kokenut hienona asiana sen, että olet soitellut minulle ja tarjonnut mahdollisuuksia. En ole yksin. Minulla on täällä turvallinen olo.

Terveisin Nainen +70v.”MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry
Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki