Pihakonserttien kulta-aikaa!

Elmuska-musiikkikerho esiintymässä Matinkylän MEREOssa.Arki ja arjen rutiinit tuovat meille turvaa ja jatkuvuuden tunnetta muuttuvan maailman keskellä. Ryhmäkotien päivät rakentuvat usein tiettyjen raamien ympärille, joita rytmittävät aamu- ja iltatoimet, ruoka-ajat, aktiviteetit sekä vapaa-aika. Ryhmäkotien arkea katkovat kuitenkin myös erilaiset juhlat, tapahtumat ja retket, jotka tuovat iloa ja intoa asukkaiden elämään.

 

Korona-aika on asettanut erilaisten tapahtumien ja juhlien järjestämiselle haasteita, kun kokoontumisrajoitukset estävät tapahtumien järjestämisen ryhmäkotien tiloissa. Onneksi sekä esiintyjät, että henkilökunta ovat keksineet luovia ratkaisuja, joiden avulla olemme onnistuneet järjestämään erilaisia tapahtumia.

 

Eino Grön esiintymässä MEREO Kampin pihalla.Kesä on antanut meille loistavat puitteet erilaisten ulkotapahtumien järjestämiselle. Loppukevään, kesän ja alkusyksyn aikana erilaisia piha- ja parvekekonsertteja on järjestetty lähes kaikissa yksiköissämme ja kesän juhlia, kuten juhannusta, on päästy juhlimaan ulos. Myös erilaiset retket ovat onnistuneet turvallisesti kesän aikana ulkoilmakohteisiin.

 

Pihakonserttien kohokohta on ollut tangolegenda Eino Grönin esiintyminen MEREO Kampin yksikön pihalla. Edes sateisempi sää ei haitannut tunnelmaa ja yleisöä saapui myös muista Helsingin yksiköistä. Asukkaat saivat fanikuvia ja nimikirjoituksia muistoksi konsertista. 

 

Asukkaita fanikuvissa Eino Grönin kanssa.

 

Muita konsertteja on ollut mm. Mirjam Puukin ja Markus Venehsalon esiintyminen Lauttasaaressa ja Kampissa. Etenkin Lauttasaaressa sää suosi konserttia ja tunnelma oli molemmissa yksiköissä ihanan yhteisöllinen, kun yleisöä oli mukana ikkunoissa, parvekkeilla ja pihalla. Matinkylässä puolestaan nautittiin Etelä-Espoon eläkeläisten musiikkiryhmä Elmuskan esiintymisestä sekä Erkki Hepoahon ja Aimo Holtarin Tapio Rautavaara -aiheisesta konsertista kauniissa säässä. 

 

Mirjam Puukki ja Markus Venehsalo esiintymässä MEREO Lauttasaaressa.MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry
Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki