Onnea MEREO 30 vuotta! Päivätoiminnan puuhailuja


MEREOlla järjestetään yli 65-vuotiaiden päivätoimintaa arkipäivisin MEREOn Helsingin Kampin ja Espoon Matinkylän yksiköissä. Päivätoiminta on ohjattua toimintaa, jonka toteutuksesta vastaavat hoitajat. Toiminta ylläpitää asiakkaiden toimintakykyä sekä tarjoaa heille yhdessäoloa ja vaihtelua arkeen. Palvelu tukee samalla omaisten ja omaishoitajien jaksamista. Päivä sisältää aamupalan, lounaan ja kahvin, toimintahetkiä, liikuntaa ja ulkoilua. Päivätoiminnan ohjaajamme Tiia Turunen kertoo lisää päivätoiminnan toiminnasta MEREOlla.

Tiia, millaista on päivätoiminnan arki?

Toiminta avataan yhdeksältä aamulla ja sitten kuusi tuntia ollaan asiakkaiden kanssa. Päivä alkaa aamiaisella ja sen jälkeen pidetään toimintatuokio sekä ulkoillaan tai jumpataan. Lounas on puolen päivän aikaan ja sitten meillä on yleensä pieni lepohetki. Sen jälkeen on taas toiminnan vuoro. Iltapäivisin meillä on vielä iltapäiväkahvit ja kolmen aikaan päivä loppuu, kun taksit tulevat hakemaan asiakkaita.

 

Meillä on vaihtelevat teemat joka viikko. Esimerkiksi olemme käyneet syksyn aikana läpi runoja ja runoilijoita ja aistiviikolla käytiin läpi ihmisen aisteja. Myös juhlat ja vuodenajat vaikuttavat ohjelmaan, kuun vaihteessa esimerkiksi keskusteltiin halloweenista ja pyhäinpäivästä.

 

Parhaamme mukaan tuemme asiakasta arjessa ja heidän toimintakykynsä säilymistä, että he voisivat asua kotona mahdollisimman kauan ja olo säilyisi turvallisena. Kaikki mitä me täällä tehdään, on tavoitteellista ja tähtää asiakkaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Millaisia suunnitelmia teillä on tälle syksylle?

Koko syksyn/talven teemana ovat olleet maakunnat. Sitä on käyty pieninä hippuina läpi. On tutkittu missä on minkäkinlaisia lippuja, 

lauluja, musiikkia ja kansallispukuja. Suomen karttaa on myös tutkailtu, että missä kukin on syntynyt ja missä mikäkin paikka on.

 

Meillä on myös ihanat vapaaehtoiset, jotka käyvät täällä joka viikko, niin heidän kanssaan saa aina tehtyä jotain normiarjesta poikkeavaa, kun on lisäsilmiä ja -käsiä. Heistä on paljon apua. Sitten tietysti mitä tapahtumia talossa on, kuten tansseja ja ulkoiluja ja konsertteja. Niistä kaikki tykkää. Nyt on myös 9. luokkalaisia opiskelijoita tulossa käymään, mikä on kiva. Nuorilla on aina uudet ja erilaiset jutut kuin ohjaajilla.

 

 

Tutustu mereolaiseen

Kuka olet?

Lähihoitaja, Turusen Tiia.

Milloin olet tullut MEREOon?

Vuosi sitten lokakuussa, eli 2018.

Mitä teet MEREOlla?

Olen täällä päivätoiminnan ohjaajana. Hoidan kaikkia asiakkaita ja me tehdään täällä kaikkea mukavaa. Lauletaan, liikutaan ja ulkoillaan. Vanhuksia on pääosin asiakkaina ja sitten myös kehitysvammaisia.

Mikä on parasta työssäsi?

Se on parasta, kun saa hyvää palautetta asiakkailta. Silloin tietää, että on onnistunut tekemään jonkun päivästä mukavan ja hyvän.

Mikä on paras muistosi MEREOsta?

Se, kun olen saanut jonkun ihmisen tehtyä iloiseksi täällä. Onnistumisen tunne. Meidän asiakkaista on muutama vaikeasti muistisairas ja se tunne, kun sellaisen ihmisen onnistuu tavoittamaan, on varmaan paras palkinto koko työssä.

 

Palkitsevaa on kun onnistuu antamaan ihmisille sisältöä elämään ja näkee kun he lähtevät kotiin ja sanovat että oli kiva päivä ja he myös oikeasti tarkoittavat sitä.

Terveisiä?

Vapaaehtoisille suuret kiitokset, että jaksaa käydä meitä täällä katsomassa!

Terkkuja myös meidän asiakkaille!

 

 MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry
Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki