Kesänuorena MEREOlla osaamista kerryttämässä

MEREOn yksiköt saavat kesällä uutta virtaa, kun joukkoomme liittyy nuoria kahden viikon kesätyöjaksoille eri yksiköihin. Pinja ja Alisa olivat töissä Kamppi3:n ryhmäkodissa ja Heidi Kamppi2:n ryhmäkodissa. Nyt he kertovat millaista on ollut kesätöissä MEREOlla.

Kuka olet ja miksi halusit MEREOlle kesätöihin?

Pinja: "Olen Pinja, 16-vuotias tyttö Espoosta. Halusin juuri MEREOlle kesätöihin, koska ajattelin, että täältä saisin varmasti hyvää kokemusta erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta ja myös sen takia, että olen aina tykännyt auttaa muita ihmisiä, keskustella heidän kanssaan sekä järjestää jotakin kivaa tekemistä yhdessä."

Heidi: "Olen Heidi, 16 vuotta. Löysin paikan Osuuspankin kautta ja ajattelin, että tässä olisi hyvä kesätyöpaikka sopivalla ajalla. Työnkuva kuulosti mukavalle."

Alisa: "Olen Alisa. Luin Osuuspankin sivuilta kesänuorista ja ajattelin, että olisi kivaa olla ihmisten kanssa tekemisissä, koska korona on rajoittanut niin paljon kohtaamisia. Halusin auttaa muita ihmisiä."

Mitä olet oppinut ja päässyt tekemään?

Kesänuori Pinja ulkoilemassa asukkaan kanssa.Pinja: "Olen oppinut ja tehnyt monia asioita kesätyöjaksoni aikana. Näiden kahden viikon aikana olen päässyt asukkaiden kanssa esimerkiksi ulkoilemaan, pelaamaan bingoa, piirtämään, askartelemaan, lukemaan runoja, pitämään tietovisoja sekä kuulemaan keskenään erilaisia sekä hyvin mielenkiintoisia tarinoita muun muassa koskien asukkaiden nuoruutta. Mielestäni tärkein oppimani asia kesätöissä MEREOlla on ollut se, että olen aivan uudella tavalla oppinut ottamaan huomioon eri ihmisten toiveita, mutta myös esimerkiksi liikkumiseen liittyviä rajoituksia, yhteisessä tekemisessä sekä toimimisessa, mistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessakin melkein missä vain."

Heidi: "Olen päässyt tutustumaan aivan toisenlaisiin ihmisiin kuin normaalisti. Se on ollut mielenkiintoista ja olen oppinut paljon erilaisista ihmisistä. Olen päässyt mukaan muutamalle retkelle sekä viihdyttänyt talon asukkaita kaikenlaisella ohjelmalla esim. askartelu, pelien pelaaminen, juttelu ja kynsien lakkaus."

Alisa: "Olen oppinut paljon muistisairauksista ja sen vaikutuksesta. Olen ollut asukkaiden tukena, ystävänä ja läsnä heidän arjessaan. "

Mikä on ollut parasta kesätöissä?

Pinja: "Paras juttu kesätöissä MEREOlla on ollut ehdottomasti se, että olen päässyt ilahduttamaan ja auttamaan asukkaita pieneltäkin tuntuvien tekojen avulla."

Heidi: "Uusien ihmisten ja erilaisen elämän näkeminen kuin omassa arkielämässä. On ollut hauskaa! Mukava kokemus ja iloista menoa."

Alisa: "Kaikki hoitajat yksikössäni ovat olleet ihania ja kohtaamiset asukkaiden kanssa. Sen takia halusinkin jatkaa vapaaehtoisena!"

Kiitos paljon Pinja, Heidi, Alisa ja muut kesänuoret! Toitte meille iloa, apua ja piristystä arkeen!


MEREO/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry
Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki